Tocanita de miel

de gaby_duceag in Oaie, 1 Oct 2010 | 5257 vizualizari

 

O reteta la care sursa de inspiratie a fost Ina. Bineinteles ca eu nu respect niciodata ce citesc:))), dar la tocanitza ei m-am uitat inainte de a o pregati. >:d

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 3-4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 ardei
  • foi de dafin
  • rozmarin (1/2 lingurita)
  • sare
  • piper
  • o ceasca de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Dezosam pulpa si o taiem cubulete.

Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.

Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.

Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea acestuia.

Adaugam apoi o cana de apa (sau mai mult daca e necesar, trebuie sa cuprinda carnea in intregime), ardeii taiati felioare, rozmarinul foile de dafin sare, piper  si fierbem innabusit.

Cand carnea e bine fiarta punem pasta de tomate si lasam pana se ingroasa sosul.

Noi am servit cu mamaliguta si urda framantata cu sare.

De data asta n-am vrut sa pun nicio verdeata, nah!:)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bucataras Medi 1

01.10.2010, 19:22

ietete.........a inceput gaby sa gateasca........daca e cu mamaliguta vreau si eu .......hai nu fi rea , nu-mi spune ca nu am scris nimic numai ca sa nu imi dai..................

nadina73 1

02.10.2010, 02:14

eu nu pap sant in trecere doardar las 5f

adasev12 1

02.10.2010, 14:51

f frumos arata, bravo! eu nu servesc miel deloc-deloc, dar tocanita ta merita 5
pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Miel cu rozmarin